АКЦИИ

ОЛИМП – Р.Грција * 01-03.09.2023 год.

01 и 02 Септември екипа од 34 члена од Зпск Кожуф Гевгелија организираа и реализираа дводневна акција – искачување на два врва Скала и Митикас на планината Олимп, во соседна Грција. На 01 Септември од месноста Приониа (1100мнв) сите членови се упатија кон домот Spilios Agapitos Refuge A , кој …

Повеќе »

Врв Калогерос – Прв обид, но не и последен

Фридрих Ниче: „ На планините на висината никогаш не се искачувате залудно. Или ќе достигнете повисока точка денес или ќе ги тренирате вашите моќи за да можете да се искачите повисоко утре. “Сабота и Недела 24 – 25.06.2023 год. 17 члена екипа планинари од Зпск Кожуф Гевгелија ја реализираа дводневната …

Повеќе »

Прв Хуманитарен ИНКЛУЗИВЕН Планинарски Настан „ Ајде сите заедно во природа“

Велат дека оној кој еднаш ќе ја запознае убавината на планината, тешко може да се откаже од неа. Тој ќе и се навраќа повторно и повторно, запознавајќи ја одново и одново. И секогаш ќе мисли дека нешто пропуштил, а планината ќе изгледа поразлична и поубава. Тргнувајќи од таа мисла, на …

Повеќе »

5-ти Меморијален Марш “Георге Петков” *

Недела, 21.05.2023 година, живописниот Кожуф иако дожделив и ветровит , ни овозможи да го реализираме 5-от Меморијален марш во чест на ,, Др. Ѓорги Петков”. Учествуваа повеќе планинарски друштва, кои не се уплашија од лошите временски услови, успешно се искачија на врвот Мала Рупа на 2004 мнв и поминати 17 …

Повеќе »

Планинарска акција РОДИТЕЛИ И ДЕЦА на Кожуф планина

Престојот во природа научно е потврдено дека луѓето ги прави посреќни. Кога сте во природа има најмалку три нешта што истовремено ја зголемуваат вашата среќа во тој момент, прво вежбаме што е докажан засилувач на расположението,второ, поминуваме квалитетно време со најблиските, што е поврзано со животната среќа и трето, сме …

Повеќе »