Двете Уши 1766м. КОЖУФ 12.01.2020

Денес 12 члена екипа на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше акција на Кожуф планина по патеката Планинарски Дом Томе Шутов Кротки – Манчева Пресека – Сиглица – врв Двете Уши 1766м. – Планинарски Дом Томе Шутов Кротки. Планинарите секој со својата физичка подготвеност испешачија дел од оваа патека, додека нај спремните пристигнаа и до целта денешна а таа беше врвот Двете Уши со што поминаа 16км со совладување на висинска разлика од 1225м. На крај во нашиот Планинарски Дом беа пречекани со чај и нашите гости од Скопје кои испешачија до Манчева Пресека.

Провери

5-ти Меморијален Марш “Георге Петков” *

Недела, 21.05.2023 година, живописниот Кожуф иако дожделив и ветровит , ни овозможи да го реализираме …

Напишете коментар