АКЦИИ

Ноќно искачување на врв Двете Уши 1766м. Кожуф

Викендов кој измина нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше две планинарски акции, првата во петокот на Кожуф планина каде беше искачуван врвот Двете Уши 1766м. но овој пат искачувањето планинарите го изведоа ноќе, а втората акција се реализираше во неделата по падините на планината Беласица. До 30ти ноември ЗПСК КОЖУФ …

Повеќе »

Чистење на патека и обнова на маркација во с.Ума – Кожуф

Втор викенд по ред ЗПСК КОЖУФ Гевгелија со работна акција за маркирање на планинарска патека на Кожуф планина, овој викенд кој измина решивме да маркираме патека во село Ума.Селото Ума или како што некои ја викат Хума, се наоѓа во областа Влахомеглен на падините од Кожуф планина во западниот дел …

Повеќе »

Маркирање на планинарска патека во с.Серменин – Кожуф

Викендов кој измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше 49тата акција од оваа 2020та година, оваа акција која се одржа во неделата на 15ти ноември не беше само планинарска акција, туку и работна акција за маркирање на планинарска патека на Кожуф планина во делот на с.Серменин. с.Серменин се наоѓа во областа …

Повеќе »

7ми Патронат на Планинарски Дом Томе Шутов – Кротки 2020

И оваа година нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија го организираше по 7ми пат патронатот на својот планинарски дом Томе Шутов – Кротки, планинарскиот дом Томе Шутов – Кротки се наоѓа во село Конско и е одалечен од Гевгелија 20км. Домот е поранешно школо на селото, кое пред околу петнаесетина години …

Повеќе »

врв Дудица 2145м. Кожуф

Како што знаете и претходно имаме ве информирано оваа година поради ситуацијата со Ковид – 19 ЗПСК КОЖУФ Гевгелија своите активности ги реализира само на Кожуф планина и околинта на нашата општина. Така изминативе викенди реализиравме неколку акции на Кожуф, со 23 члена екипа се искачи врвот Момина Чука 1851м. …

Повеќе »

Кападокија и Ерџијес Даг 3916м. Турција

Погледнете ги видео записите од двете трекинг акции во Кападокија поточно низ  Goreme National Park and the Rock Sites of Cappadocia и Ihlara Valley, како и искачувањето на Ерџијес Даг 3916м. кои беа дел од планинарската акција во Турција во која учествуваше и нашиот Претседател Ристо Каркалашев.Видео записите се на Никола …

Повеќе »

Ерџијес Даг 3917м. Турција

Оваа година поради ситуацијата со КОВИД – 19 сите планинарски акции на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија кои беа предвидени за надвор од државата беа одложени поради затворените граници и воведените протоколи за влез во друга држава. Сепак во оваа ситуација се отвори можност за реализација на планинарски акции во Турција каде …

Повеќе »

16ти Меморијал Димитар Кангов – Кангата 2020

Овој викенд кој измина 4ти октомври ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата 38ма акција, организирајќи го 16тиот по ред Меморијал Димитар Кангов – Кангата, овој меморијал нашиот Клуб го организира во чест на нашиот долгогодишен член Димитар Кангов – Кангата кој пред 17 години почина при обид да го искачи …

Повеќе »

Кривошијски Кади

Викендов кој измина 19 и 20ти септември ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата 37ма акција од оваа година, според календарот на активности на нашиот Клуб за овој викенд беше предвидено дводневна планинарска акција на Шар Планина. Подготовките започнаа десетина дена пред акцијата со организирање на превоз и ноќевање, па така …

Повеќе »

МОРТО на Кожуф

Оваа година откако се појави пандемијата со Ковид – 19 и ни го промени календарот на активности на Клубот, секој месец правиме нов календар на активности за следниот месец кој доаѓа, така што најмногу сме на нашиот Кожуф и гледаме да имаме разновидни акции по Кожуф. Поради тоа, падна предлог …

Повеќе »