АКЦИИ

врв Раткова Скала 1250м.

Јади, јади Ратко додека ти е слатко ! Викендов кој измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата 34та акција од оваа 2020та година, како што имаме ве информирано и порано нашиот Клуб не учествува на акции организирани од други Планинарски Клубови се со цел избегнување на поголеми групирања поради ситуацијата …

Повеќе »

Галичица

Дојде на ред и триесеттата акција на нашиот Клуб од оваа година, а таа беше посета на Националниот Парк Галичица и искачување на двата нејзини највисоки врвови, тоа се врв Магаро 2255м. и врв Кота Ф10 2265м. за искачување на Галичица истиот викенд кога ни беше планирана и нашата акција …

Повеќе »

врв Ченигино Кале 1760м.

Според календарот на активности на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија за изминатиов викенд 16ти август следеше 29тата планинарска акција од оваа година, оваа акција беше на Малешевските планини каде го искачувавме врвот Ченгино Кале 1760м. Малешевските планини се средновисок планински дел во источниот дел од Р.Македонија, припаѓаат на грaмадните планини од Родопската …

Повеќе »

село УМА ( Хума )

Викендов кој измина според календарот на активности на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија за овој месец ни беше предвидено како 27ма акција од 2020та година посета на селото Ума, а посетата се совпадна и со панаѓирот на селото.Селото Ума или како што можеме да го сренеме во некои стари мапи и под …

Повеќе »

Илинденски на врв Двете Уши 1766м.

Втори август Илинден, еден од најголемите македонски празници, нашиот Клуб реши да го одбележи со искачување на врвот Двете Уши 1766м. врв кој се наоѓа на Кожуф планина. Недела 2ри август рано наутро со превоз комби и автомобили група од преку 40 планинари и љубители на природата се упатија во …

Повеќе »

По височините на Кожуф

Овој викенд кој измина 25ти и 26ти јули според календарот на активности на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија имавме планирано дводневна акција на Кожуф планина со искачување на врвовите Дудица 2150м. и Калогерос 1873м. врв кој спаѓа во грчка територија и се води како врв од планината Пиновон која се надоврзува со …

Повеќе »

врв Флора 1728м.

Викендов кој измина 18ти и 19ти јули освен дводневната акција на планината Беласица, нашиот Клуб реализираше и втора акција овој викенд на нашата Кожуф планина.Според календарот на активности на нашиот Клуб за месец јули, предвидена акција за овој викенд беше искачување на врвот Флора кој е висок 1728м. и се …

Повеќе »

БЕЛАСИЦА

Веке неколку месеци нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија своите акции поради ситуацијата со Ковид – 19 ги реализираше на нашата Кожуф планина, викендот кој измина 18 – 19 јули решивме после долгата пауза да реализираме акција надвор од нашата општина и тоа на планината Беласица. Екипа од 15 членови на …

Повеќе »

Висока Чука на Кожуф

Како што ве имаме информирано во нашите претходни текстови, изминативе месеци поради ситуацијата со Ковид – 19, нашиот Клуб своите акции ги реализира на нашата Кожуф планина.Па така и викендов кој измина 12ти јули, ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата дваесет и втора акција од оваа 2020та година и тоа …

Повеќе »

Круша 1146м. Кожуф

Викендов кој измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата дваесетта акција за овие шест месеци, последниве месеци поради ситуацијата со Ковид – 19 сите акции ги реализиравме на нашата прекрасна Кожуф планина. Така и овој викенд бевме на Кожуф, според календарот на активности на нашиот Клуб за овој викенд беше …

Повеќе »