АКТИВНОСТИ

Свеченост по повод 70 години ЗПСК КОЖУФ Гевгелија

Како што знаете оваа година ЗПСК КОЖУФ Гевгелија слави голем јубилеј 70 години од своето постоење.Клубот е формиран во далечната 1952 година и низ годините доживеал падови и подеми.По повод овој јубилеј за разлика од претходните јубилеи 50 и 60 кои ги славевме во ресторани, овој пат решивме свечениот дел …

Повеќе »

Камп за младински планинарски лидери

Во периодот од 28.08.2020 до 30.08.2020 според програмата на младинската комисија при ФПСМ , се одржа едукативенпланинарски камп за обука на младински планинарски лидери и формирање на регионални младински секции. Кампот беше во организација на младинската комисија (МК) и центарот за стручно оспособување (ЦСО) при ФПСМ, во соработка со ПСД …

Повеќе »

врв Ѕена ( Little Tzena ) 2067м.

Изминативе меколку месеци поради ситуацијата со Ковид – 19, нашиот Клуб своите акции ги реализира на Кожуф планина, така викендов кој измина 5ти јули недела според календарот на активности на Клубот за месец јули зацртана ни беше акцијата за искачување на врвот Ѕена 2067м.Врвот Ѕена со својата височина од 2067м. …

Повеќе »