АКЦИИ

Ерџијес Даг 3917м. Турција

Оваа година поради ситуацијата со КОВИД – 19 сите планинарски акции на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија кои беа предвидени за надвор од државата беа одложени поради затворените граници и воведените протоколи за влез во друга држава. Сепак во оваа ситуација се отвори можност за реализација на планинарски акции во Турција каде …

Повеќе »

16ти Меморијал Димитар Кангов – Кангата 2020

Овој викенд кој измина 4ти октомври ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата 38ма акција, организирајќи го 16тиот по ред Меморијал Димитар Кангов – Кангата, овој меморијал нашиот Клуб го организира во чест на нашиот долгогодишен член Димитар Кангов – Кангата кој пред 17 години почина при обид да го искачи …

Повеќе »

Кривошијски Кади

Викендов кој измина 19 и 20ти септември ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата 37ма акција од оваа година, според календарот на активности на нашиот Клуб за овој викенд беше предвидено дводневна планинарска акција на Шар Планина. Подготовките започнаа десетина дена пред акцијата со организирање на превоз и ноќевање, па така …

Повеќе »

МОРТО на Кожуф

Оваа година откако се појави пандемијата со Ковид – 19 и ни го промени календарот на активности на Клубот, секој месец правиме нов календар на активности за следниот месец кој доаѓа, така што најмногу сме на нашиот Кожуф и гледаме да имаме разновидни акции по Кожуф. Поради тоа, падна предлог …

Повеќе »

врв Раткова Скала 1250м.

Јади, јади Ратко додека ти е слатко ! Викендов кој измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата 34та акција од оваа 2020та година, како што имаме ве информирано и порано нашиот Клуб не учествува на акции организирани од други Планинарски Клубови се со цел избегнување на поголеми групирања поради ситуацијата …

Повеќе »