АКЦИИ

Галичица

Дојде на ред и триесеттата акција на нашиот Клуб од оваа година, а таа беше посета на Националниот Парк Галичица и искачување на двата нејзини највисоки врвови, тоа се врв Магаро 2255м. и врв Кота Ф10 2265м. за искачување на Галичица истиот викенд кога ни беше планирана и нашата акција …

Повеќе »

врв Ченигино Кале 1760м.

Според календарот на активности на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија за изминатиов викенд 16ти август следеше 29тата планинарска акција од оваа година, оваа акција беше на Малешевските планини каде го искачувавме врвот Ченгино Кале 1760м. Малешевските планини се средновисок планински дел во источниот дел од Р.Македонија, припаѓаат на грaмадните планини од Родопската …

Повеќе »

село УМА ( Хума )

Викендов кој измина според календарот на активности на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија за овој месец ни беше предвидено како 27ма акција од 2020та година посета на селото Ума, а посетата се совпадна и со панаѓирот на селото.Селото Ума или како што можеме да го сренеме во некои стари мапи и под …

Повеќе »

Илинденски на врв Двете Уши 1766м.

Втори август Илинден, еден од најголемите македонски празници, нашиот Клуб реши да го одбележи со искачување на врвот Двете Уши 1766м. врв кој се наоѓа на Кожуф планина. Недела 2ри август рано наутро со превоз комби и автомобили група од преку 40 планинари и љубители на природата се упатија во …

Повеќе »

По височините на Кожуф

Овој викенд кој измина 25ти и 26ти јули според календарот на активности на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија имавме планирано дводневна акција на Кожуф планина со искачување на врвовите Дудица 2150м. и Калогерос 1873м. врв кој спаѓа во грчка територија и се води како врв од планината Пиновон која се надоврзува со …

Повеќе »