АКЦИИ

врв Флора 1728м.

Викендов кој измина 18ти и 19ти јули освен дводневната акција на планината Беласица, нашиот Клуб реализираше и втора акција овој викенд на нашата Кожуф планина.Според календарот на активности на нашиот Клуб за месец јули, предвидена акција за овој викенд беше искачување на врвот Флора кој е висок 1728м. и се …

Повеќе »

БЕЛАСИЦА

Веке неколку месеци нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија своите акции поради ситуацијата со Ковид – 19 ги реализираше на нашата Кожуф планина, викендот кој измина 18 – 19 јули решивме после долгата пауза да реализираме акција надвор од нашата општина и тоа на планината Беласица. Екипа од 15 членови на …

Повеќе »

Висока Чука на Кожуф

Како што ве имаме информирано во нашите претходни текстови, изминативе месеци поради ситуацијата со Ковид – 19, нашиот Клуб своите акции ги реализира на нашата Кожуф планина.Па така и викендов кој измина 12ти јули, ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата дваесет и втора акција од оваа 2020та година и тоа …

Повеќе »

Круша 1146м. Кожуф

Викендов кој измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата дваесетта акција за овие шест месеци, последниве месеци поради ситуацијата со Ковид – 19 сите акции ги реализиравме на нашата прекрасна Кожуф планина. Така и овој викенд бевме на Кожуф, според календарот на активности на нашиот Клуб за овој викенд беше …

Повеќе »

врв Порта ( Dokari peak ) 2097м.

Во неделата која измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше две акции и тоа, првата акција беше реализирана во петокот на 19ти јуни а беше искачен врвот Флора 1728м. Планинарите оваа акција ја старуваа од местото Асан Чешма па преку Урса Флора пристигнаа до врвот Флора, на врвот мала пауза за одмор …

Повеќе »