АКЦИИ

Сува Рупа на Кожуф

ЗПСК КОЖУФ Гевгелија продолжува со своите активности на нашиот прекрасен Кожуф, поради ситуацијата со КОВИД – 19 сите активности на Клубот низ државата и надвор ги откажавме се со цел да бидеме во границите на нашата општина додека е оваа пандемија. Така и овој викенд недела 14ти јуни нашиот Клуб …

Повеќе »

врвот Момина Чука 1851м.

Викендов 7-ми јуни според календарот на активности на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија, беше предвидено искачување на врв Ѕена на Кожуф планина. Но, поради воведениот полициски час од 16 часот, а со оглед на тоа дека искачувањето на Ѕена бара повеќе време решивме да го промениме планот и наместо Ѕена да го …

Повеќе »

врв Двете Уши 1766м.

Доколку прашате некој гевгеличанец да ви каже врв на Кожуф планина, сигурно на прво место тоа би бил врвот Двете Уши. Двете Уши е најпознатиот врв на Кожуф планина, тој е симбол на нашиот град а е дел и од грбот на градот.Врвот Двете Уши е висок 1766м. за да …

Повеќе »

ЧИЧИ КАЈА 1767м.

Кожуф планина изобилува со интересни врвови, еден од нив е врвот Чичи Каја. Врвот Чичи Каја иако има скромна височина од 1767м. сепак карпестата конфигурација го прави грандиозен. Овој врв е впечатлив и уникатен па секој граѓанин од нашиот град Гевгелија кога ќе погледне кон Кожуф планина може да го …

Повеќе »

Круша на Кожуф

Природата дарува љубов, живот, убавина и задоволства за сите наши сетила. Искачените врвови, прекрасните глетки во пролет, лето, есен и зима прават со секоја нова акција повторно да се заљубуваме во планините, а од нив можеме да го издвоиме нашиот прекрасен Кожуф.  ЗПСК Кожуф Гевгелија е еден од најактивните Клубови …

Повеќе »