АКЦИИ

Висока Чука на Кожуф

Како што ве имаме информирано во нашите претходни текстови, изминативе месеци поради ситуацијата со Ковид – 19, нашиот Клуб своите акции ги реализира на нашата Кожуф планина.Па така и викендов кој измина 12ти јули, ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата дваесет и втора акција од оваа 2020та година и тоа …

Повеќе »

Круша 1146м. Кожуф

Викендов кој измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше својата дваесетта акција за овие шест месеци, последниве месеци поради ситуацијата со Ковид – 19 сите акции ги реализиравме на нашата прекрасна Кожуф планина. Така и овој викенд бевме на Кожуф, според календарот на активности на нашиот Клуб за овој викенд беше …

Повеќе »

врв Порта ( Dokari peak ) 2097м.

Во неделата која измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше две акции и тоа, првата акција беше реализирана во петокот на 19ти јуни а беше искачен врвот Флора 1728м. Планинарите оваа акција ја старуваа од местото Асан Чешма па преку Урса Флора пристигнаа до врвот Флора, на врвот мала пауза за одмор …

Повеќе »

Сува Рупа на Кожуф

ЗПСК КОЖУФ Гевгелија продолжува со своите активности на нашиот прекрасен Кожуф, поради ситуацијата со КОВИД – 19 сите активности на Клубот низ државата и надвор ги откажавме се со цел да бидеме во границите на нашата општина додека е оваа пандемија. Така и овој викенд недела 14ти јуни нашиот Клуб …

Повеќе »

врвот Момина Чука 1851м.

Викендов 7-ми јуни според календарот на активности на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија, беше предвидено искачување на врв Ѕена на Кожуф планина. Но, поради воведениот полициски час од 16 часот, а со оглед на тоа дека искачувањето на Ѕена бара повеќе време решивме да го промениме планот и наместо Ѕена да го …

Повеќе »