АКЦИИ

Зелен Брег 2166м. КОЖУФ 02.02.2020

Денес 10 члена екипа на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија и 10 члена екипа на ПСД Орле Кавадарци реализираа заедничка акција на Кожуф планина каде беше искачен највисокиот врв, врвот Зелен Брег 2166м. Планинарите акцијата ја започнаа од Алчак преку Таблата и Марково Езеро до врвот Зелен Брег 2166м. и назад со …

Повеќе »

Меѓународен Етрополски Tракииски Празник “Св Атанас” Бугарија 25/26.01.2020

Овој викенд 10 члена екипа на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија на покана од Градоначалникот на Град Етрополе Бугарија учествуваше втора година по ред на Меѓународниот Етрополски Тракииски Празник Св.Атанас. Нашата држава на оваа меѓународна манифестација ја претставуваа освен нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ и ПАОК Ентузијаст Струмица како и СПАОК Антигонеа Неготино, …

Повеќе »

КОЖУФ 18.01.2020

Денес 11 члена екипа на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираа кружна акција на Кожуф планина по патека : Планинарски Дом Томе Шутов Кротки – Манчева Пресека – чешма Нирла – с.Серменин – Планинарски Дом Томе Шутов Кротки и пропешачија 15км со совладена висинска разлика од 670м.

Повеќе »

Василица (Стара Нова Година) 2020

По повод празникот Василица (стара нова година) ЗПСК КОЖУФ Гевгелија традиционално во својата канцеларија се собра да го прослави овој празник со кршење леб со паричка. Оваа година паричката се падна во нашата млада планинарка Елена.

Повеќе »

Двете Уши 1766м. КОЖУФ 12.01.2020

Денес 12 члена екипа на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше акција на Кожуф планина по патеката Планинарски Дом Томе Шутов Кротки – Манчева Пресека – Сиглица – врв Двете Уши 1766м. – Планинарски Дом Томе Шутов Кротки. Планинарите секој со својата физичка подготвеност испешачија дел од оваа патека, додека нај спремните …

Повеќе »