АКЦИИ

Чичи Каја 1767м. КОЖУФ 04.01.2020

Традиционално како и секоја година така и оваа 2020та ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја стартуваше со искачување на врв Чичи Каја 1767м. на нашата Кожуф планина. Планинарите акцијата ја стартуваа од под Асана Чешма до врв Чичи Каја и назад, со што поминаа 8км и совладаа висинска разлика од 558м. Со …

Повеќе »

Летна обука на Пелистер!

Во месец Мај на Пелистер се одржа летна обука за планинарски водичи при Федерација на Планинарски Спортови на Македонија. На последниот ден од оваа обука, кој беше ден за испитна акција учествуваше и нашиот член а воедно и Претседател на нашиот Клуб Каркалашев Ристо.

Повеќе »