АКЦИИ

ОЛИМП – Р.Грција * 01-03.09.2023 год.

01 и 02 Септември екипа од 34 члена од Зпск Кожуф Гевгелија организираа и реализираа дводневна акција – искачување на два врва Скала и Митикас на планината Олимп, во соседна Грција. На 01 Септември од месноста Приониа (1100мнв) сите членови се упатија кон домот Spilios Agapitos Refuge A , кој …

Повеќе »

Државно Првенство во Ориентационо Планинарење

12 и 13 Август, 2023 година, ПД Џумаја на Плачковица . Државно првенство во Ориентационо планинарење во организација на ФПСМ и логистичка подршка на ПД Бел Камен од Радовиш и ПД Ентузијаст Струмица . Планинари од ЗПСК Кожуф од Гевгелија најбројни и најрасположени , Ентузијст од Струмица, Трансферзалец од Скопје, …

Повеќе »

Солунска Глава 22-23.07.2023 год.

Дводневна акција – искачување на Солунска Глава. Сабота 22.07.2023год. пристигување на планинарскиот дом ЧЕПЛЕС, поставување шатори и ноќевање. Недела 23.07.2023 год. во организација на Планинарски Спортски Клуб ЧЕПЛЕС – Велес на 5-то Традиционално искачување на Солунска Глава, учествуваа планинари од Зпск Кожуф Гевгелија.

Повеќе »

Врв Калогерос – Прв обид, но не и последен

Фридрих Ниче: „ На планините на висината никогаш не се искачувате залудно. Или ќе достигнете повисока точка денес или ќе ги тренирате вашите моќи за да можете да се искачите повисоко утре. “Сабота и Недела 24 – 25.06.2023 год. 17 члена екипа планинари од Зпск Кожуф Гевгелија ја реализираа дводневната …

Повеќе »

Прв Хуманитарен ИНКЛУЗИВЕН Планинарски Настан „ Ајде сите заедно во природа“

Велат дека оној кој еднаш ќе ја запознае убавината на планината, тешко може да се откаже од неа. Тој ќе и се навраќа повторно и повторно, запознавајќи ја одново и одново. И секогаш ќе мисли дека нешто пропуштил, а планината ќе изгледа поразлична и поубава. Тргнувајќи од таа мисла, на …

Повеќе »