АКЦИИ

врв Дуб 697м. и врв Кала Тепе 611м. Карабалија

Во овој текст најпрво ке направиме осврт на активностите кои ги реализиравме во месец март, а потоа ке продолжиме за месец април како и акцијата на планината Карабалија. Март месец го започнавме со искачување на врв К92 2112м. на Кожуф и тоа со стартна позиција на оваа акција од местото …

Повеќе »

Успешно завршен месец јануари, и одличен старт на месец февруари

Последниот викенд од месец јануари нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше две планинарски акции, и тоа едната на Кожуф планина а другата на Беласица. На првата акција која беше на Кожуф учествуваше 8 члена екипа, членови на нашиот Клуб како и љубители на природата, зацртаната цел на екипата беше да …

Повеќе »

Караула Мирче Ацев Кожуф планина

Изминативе два викенда ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше три акции, првата акција во неделата на 17ти јануари 23 члена екипа го искачи врвот Кара Тепе 997м. врв кој се наоѓа на планината Плавуш во Валандово. Планинарите акцијата ја стартуваа од базентот во Валандово па преку Шарена Чешма до врв Кара Тепе …

Повеќе »

Втората акција на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија во 2021ва на врв Двете Уши 1766м.

ЗПСК КОЖУФ Гевгелија продолжува активно и во новата година, по првата традиционална акција на Клубот која се одржа на 2ри јануари со традиционалното искачување на врвот Чичи Каја, еве вториот викенд од новата година и втора акција на нашиот Клуб. Како втора акција решивме да го искачиме врвот Двете Уши …

Повеќе »

Традицијата на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ПРОДОЛЖУВА

Ја завршивме 2020та година и еве дојде 2021ва, нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија веќе долги години наназад годината ја започнува на 2ри јануари или првиот викенд од јануари со искачување на врвот Чичи Каја 1767м. на Кожуф планина. Така ја започнавме и оваа нова година, 2ри јануари се погоди сабота …

Повеќе »