АКЦИИ

Трет Меморијал Д-р Петков Ѓеорги 2021/врв Мала Рупа 2004м. Кожуф

Викендов кој измина 23ти мај недела беше резервиран за одржување на третиот по ред Меморијал Д-р Петков Ѓеорги 2021, меморијал кој нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија започна да го организира во 2019та година а во чест на нашиот долгогодишен член Д-р Петков Ѓеорги кој во 2018та година при обид за …

Повеќе »

28ми Традиционален Планинарски Марш ПЕРО ИЛИЕВСКИ 2021 с.Ума

ЗПСК КОЖУФ Гевгелија е организатор на Традиционалниот Планинарски Марш Перо Илиевски, и тоа оваа година по 28ми пат. Овој марш нашиот Клуб започнува да го организира за прв пат во далечната 1993г. во чест на тогашниот долгогодишен член на Клубот и Претседател Перо Илиевски, кој ненадејно почина. Во првите години …

Повеќе »

врв Дуб 697м. и врв Кала Тепе 611м. Карабалија

Во овој текст најпрво ке направиме осврт на активностите кои ги реализиравме во месец март, а потоа ке продолжиме за месец април како и акцијата на планината Карабалија. Март месец го започнавме со искачување на врв К92 2112м. на Кожуф и тоа со стартна позиција на оваа акција од местото …

Повеќе »

Успешно завршен месец јануари, и одличен старт на месец февруари

Последниот викенд од месец јануари нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше две планинарски акции, и тоа едната на Кожуф планина а другата на Беласица. На првата акција која беше на Кожуф учествуваше 8 члена екипа, членови на нашиот Клуб како и љубители на природата, зацртаната цел на екипата беше да …

Повеќе »

Караула Мирче Ацев Кожуф планина

Изминативе два викенда ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше три акции, првата акција во неделата на 17ти јануари 23 члена екипа го искачи врвот Кара Тепе 997м. врв кој се наоѓа на планината Плавуш во Валандово. Планинарите акцијата ја стартуваа од базентот во Валандово па преку Шарена Чешма до врв Кара Тепе …

Повеќе »