АКЦИИ

Втората акција на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија во 2021ва на врв Двете Уши 1766м.

ЗПСК КОЖУФ Гевгелија продолжува активно и во новата година, по првата традиционална акција на Клубот која се одржа на 2ри јануари со традиционалното искачување на врвот Чичи Каја, еве вториот викенд од новата година и втора акција на нашиот Клуб. Како втора акција решивме да го искачиме врвот Двете Уши …

Повеќе »

Традицијата на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ПРОДОЛЖУВА

Ја завршивме 2020та година и еве дојде 2021ва, нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија веќе долги години наназад годината ја започнува на 2ри јануари или првиот викенд од јануари со искачување на врвот Чичи Каја 1767м. на Кожуф планина. Така ја започнавме и оваа нова година, 2ри јануари се погоди сабота …

Повеќе »

Втора работна акција на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија во с.Ума

ЗПСК КОЖУФ Гевгелија пред извесен период започна проект за маркирање, обновување на маркации и чистење на патеки на Кожуф планина, првата активност беше реализирана во с.Серменин каде што беше маркирана планинарска патека  и беа поставени дел од патоказите на самата патека, втората работна акција од овој проект ја реализиравме во …

Повеќе »

Првиот снег на Кожуф

Оваа година ЗПСК КОЖУФ Гевгелија својот календар на активности го објавува месец за месец, па така при крај на месец ноември беше објавен и календарот на активности за последниот месец од оваа 2020та година. Во ноември месец пред да го составиме календарот за декември, ни се јавија нашите пријатели и …

Повеќе »

Ноќно искачување на врв Двете Уши 1766м. Кожуф

Викендов кој измина нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија реализираше две планинарски акции, првата во петокот на Кожуф планина каде беше искачуван врвот Двете Уши 1766м. но овој пат искачувањето планинарите го изведоа ноќе, а втората акција се реализираше во неделата по падините на планината Беласица. До 30ти ноември ЗПСК КОЖУФ …

Повеќе »