АКЦИИ

Чистење на патека и обнова на маркација во с.Ума – Кожуф

Втор викенд по ред ЗПСК КОЖУФ Гевгелија со работна акција за маркирање на планинарска патека на Кожуф планина, овој викенд кој измина решивме да маркираме патека во село Ума.Селото Ума или како што некои ја викат Хума, се наоѓа во областа Влахомеглен на падините од Кожуф планина во западниот дел …

Повеќе »

Маркирање на планинарска патека во с.Серменин – Кожуф

Викендов кој измина ЗПСК КОЖУФ Гевгелија ја реализираше 49тата акција од оваа 2020та година, оваа акција која се одржа во неделата на 15ти ноември не беше само планинарска акција, туку и работна акција за маркирање на планинарска патека на Кожуф планина во делот на с.Серменин. с.Серменин се наоѓа во областа …

Повеќе »

7ми Патронат на Планинарски Дом Томе Шутов – Кротки 2020

И оваа година нашиот Клуб ЗПСК КОЖУФ Гевгелија го организираше по 7ми пат патронатот на својот планинарски дом Томе Шутов – Кротки, планинарскиот дом Томе Шутов – Кротки се наоѓа во село Конско и е одалечен од Гевгелија 20км. Домот е поранешно школо на селото, кое пред околу петнаесетина години …

Повеќе »

врв Дудица 2145м. Кожуф

Како што знаете и претходно имаме ве информирано оваа година поради ситуацијата со Ковид – 19 ЗПСК КОЖУФ Гевгелија своите активности ги реализира само на Кожуф планина и околинта на нашата општина. Така изминативе викенди реализиравме неколку акции на Кожуф, со 23 члена екипа се искачи врвот Момина Чука 1851м. …

Повеќе »

Кападокија и Ерџијес Даг 3916м. Турција

Погледнете ги видео записите од двете трекинг акции во Кападокија поточно низ  Goreme National Park and the Rock Sites of Cappadocia и Ihlara Valley, како и искачувањето на Ерџијес Даг 3916м. кои беа дел од планинарската акција во Турција во која учествуваше и нашиот Претседател Ристо Каркалашев.Видео записите се на Никола …

Повеќе »