Водичи

Во ЗПСК КОЖУФ Гевгелија моментално има само еден лиценциран планинарски водич категорија А  (Планинарење по лесни патеки во летни услови) Каркалашев Ристо

Каркалашев Ристо
датум и место на раѓање 04.01.1982г. Гевгелија Р.Македонија
емаил адреса : [email protected]
Член на ЗПСК КОЖУФ Гевгелија од 15.03.1998г.
од 2002 до 2007 – 2009 до 2018г. Благајник на Клубот
од 2018г. Претседател на Клубот
Лиценциран водич од Октомври 2018г.
Низ годините учесник на повеќе републички акции, од кои позначајни се :
– Димитар Илиевски – Мурато Пелистер 2601м.
-Традиционално искачување на Титов Врв 2747м.
-Традиционално искачување на Кораб 2764м.
– Солунска Глава 2540м.
Надвор од државата учествувал во акции и искачувања на врвови, од кои позначајни се :
– врв Мусала 2925м. Рила Бугарија
– врв Маљовица 2730м. Рила Бугарија
– врв Вихрен 2914м. Пирин Бугарија
– врв Кутело II 2907м. Пирин Бугарија
– врв Тодорка 2746м. Пирин Бугарија
– врв БезБог 2645м. Пирин Бугарија
– врв Полежан 2851м. Пирин Бугарија
– врв Ботев 2376м. Централен Балкан Бугарија
– врв Скала 2866м. Олимп Грција
– врв Боботов Кук 2523м. Дурмитор Црна Гора
– врв Завижан 1678м. Велебит Хрватска
– врв Триглав 2864м. Јулски Алпи Словенија
– врв Пиз Бое 3142м. Доломити Италија
– врв Мармолада 3343м. Доломити Италија
– Тре Чими ди Лаваредо Доломити Италија
– врв Дамаванд 5671м. Иран